1515
EASTMAN KODAK: DELSTATSÅKLAGARE NEW YORK HOTAR MED STÄMNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Eastman Kodak uppgav på måndagen att distriktsåklagaren i New York har hotat att stämma bolaget och dess vd för en serie aktieköp genomförda av chefen före en planerad affär värd 765 miljoner dollar med den amerikanska regeringen gällande produktion av ingredienser till läkemedel.

Det skriver Wall Street Journal.

Stämningen skulle vara baserad på uppgifter om brott mot delstaten New Yorks så kallade Martin Act, enligt uppgifter inlämnade till Securities And Exchanges Commission (SEC).

New Yorks Martin Act ger vida befogenheter. Den kräver till exempel inte att åklagare bevisar att det funnits brottsligt uppsåt eller att det funnits brottsoffer till ett potentiellt bedrägeri, något som andra myndigheter, exempelvis SEC, är tvungna att bevisa.

En talesperson för New Yorks distriktsåklagare avböjde att kommentera ärendet för Wall Street Journal.

Enligt uppgifterna från Eastman Kodak ska de uppgivna brotten ha skett i samband med vd Jim Continenzas köp av 46.737 aktier i bolaget den 23 juni. Efter köpet uppgav Kodak och Trumpadministrationen att Kodak stod på tur för att få ett lån på 765 miljoner dollar för att hjälpa tillverkare av läkemedelsingredienser för att bistå kampen mot coronaviruset och framtida hälsokriser.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?