Annons
TESLA: MUSK HÄVDAR REGERINGSKRITIK TYSTAS AV FINANSINSPEKTION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Teslas vd, Elon Musk, hävdar i ett brev till domstol att den amerikanska finansinspektionen SEC bestraffar honom med utredningar för den offentliga kritik han riktat mot myndigheter.

Brevet är adresserat till en domare på Manhattan i New York, samma domare som fattade beslut i ett tidigare mål mellan Elon Musk och SEC som slutade med att Tesla-vd:n blev belagd med restriktioner kring hur han kommunicerade kring elbilsbolaget för att undvika börsmarknadspåverkan.

Det tidigare fallet tog sin utgångspunkt i ett uppmärksammat Twitterinlägg där Elon Musk skrev att "finansieringen är säkrad" för att köpa ut Tesla från börsen, något som fick aktiekursen att rusa.

Den 7 februari stämde SEC Elon Musk för bristande hörsamhet av gällande restriktioner, som innebar att kommunikation från vd:n måste godkännas av myndigheten innan den offentliggörs.

SEC anklagas också för att myndigheten ska ha ignorerat att betala ut 40 miljoner dollar i böter till Teslas aktieägare, böter som enligt brevet betalats av bolaget och Elon Musk. Boten var del av den förlikning som till slut ingicks mellan parterna.

"Det värsta av allt är att Musk och Tesla tycks vara måltavlor för skoningslös utredningsaktivitet i stora drag på grund av det faktum att Musk förblir en uttalad kritiker av regeringen. SEC:s oupphörliga angrepp verkar kalkylerade för att kyla ner hans konstitutionella rättigheter enligt första tillägget. Nu räcker det", skriver Elon Musks och Teslas advokat Alex Spiro i brevet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera