1515
ERICSSON/NOKIA: MED I 1 AV 3 CHINA MOBILE 5G-KONTRAKT-MEDIA(NY)

(Tillägg: mer information löpande i text)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinesiska telekomleverantörerna Huawei och ZTE har tillsammans fått cirka 90 procent av 5G-basstationskontrakten från kinesiska mobiloperatörerna China Mobile och China Broadcasting Network, rörande totalt tre kontrakt för olika regioner i Kina.

Det skriver internationella media som hänvisar till ett dokument som publicerats i Kina på morgonen.

Ericsson har fått 9,6 procent av ett av de tre kontrakten och inte något i de andra två, enligt dokumentet. Denna andel är med nuvarande växelkurs värd cirka 10 miljarder kronor. Nokia har fått cirka 10 procent i ett annat av de tre kontrakten, men inte heller fått tilldelning i mer än ett kontrakt, och denna andel är värd motsvarande nära 18 miljarder svenska kronor.

Huawei fick majoriteten i alla tre kontrakt, som avser 5G-basstationer i tre regioner i Kina, och tilldelades 61 procent, 59 procent respektive 58 procent. ZTE fick 33,5, 30 respektive 29 procent av ovan nämnda tre kontrakt.

De andra två storoperatörerna i landet, China Telecom och China Unicom, ska också expandera sina 5G-kontrakt och tilldelningsbesked väntas inom "kommande veckor", skriver South China Morning Post.

"Vi känner till resultatet av China Mobile och China Broadcast Networks 700 megahertz upphandling av sitt gemensamma 5G-projekt och är glada över att få stödja våra kinesiska kunders investeringar i 5G-nätet", uppger en talesperson för Nokia för Nyhetsbyrån Direkt i ett mail.

Nokias talesperson påpekar också att bolaget för närvarande befinner sig i en "tyst period" och uppger att bolaget kommer att ge mer detaljer i samband med sin rapportkonferens den 29 juli.

Nyhetsbyrån Direkt har sökt Ericsson som för tillfället inte har någon kommentar till uppgifterna.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?