1515
BÖRSEN: BREDA UPPGÅNGAR, SPRINT BIOSCIENCE RUSAR, OMXS30 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades uppåt i linje med resten av Europa på onsdagen. Sprint Bioscience stack ut med en rusning efter att ha utlicensierat ett cancerläkemedelsprogram medan RNB hade det klart tyngre efter att ha meddelat att bolaget ser över möjligheten att ta in kapital.

Vid klockan 12.45 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 0,5 procent till nivån 2.392. Aktier för 6,2 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Ute på den europeiska kontinenten handlades tyska DAX-index upp 0,8 procent och franska CAC40 steg 0,5 procent.

På storbolagslistan handlades Kinnevik i topp med ett avancemang på närmare 2 procent. Getinge och Investor följde strax efter med uppgångar om 1,4-1,5 procent.

Tyngst i OMXS30 var Sinch som backade 1,2 procent.

Klädbolaget RNB, Retail and Brands, tappade omkring 15 procent efter att på tisdagskvällen meddelat att det ser över möjligheten att ta in pengar för att förvärva kompletterade verksamhet - antingen genom emittering av aktier eller genom avyttring av befintlig verksamhet. RNB-aktien har rusat drygt 600 procent sedan tre månader tillbaka.

Sandvik avancerade 0,8 procent. Verkstadsbolaget förvärvar samriskbolagspartnern Jennmars andel av Rocbolt Technologies i Kina, Sydafrika och Mongoliet. De tre samriskbolagen hade sammanlagda intäkter om 80 miljoner euro under 2020. Sandvik uppgav på tisdagskvällen vidare att Jennmar fortsatt kommer vara bolagets joint venture-partner i Australien.

Sprint Bioscience rusade 31 procent efter att på tisdagskvällen ha meddelat att bolaget utlicensierar forskningsbolagets cancerläkemedelsprogram Vps34 till det amerikanska läkemedelsbolaget Deciphera Pharmaceuticals.

Börsnykomlingen Mildef öppnade sina böcker för det andra kvartalet 2021. Bolaget, som tillverkar taktisk IT och stryktålig hårdvara för försvars- och säkerhetsindustrin, visade upp en orderingång på 181,7 miljoner kronor (131,5) och en nettoomsättningsökning om 59 procent för det andra kvartalet. Aktien steg 8,5 procent.

Även First North-listade Izafe redovisade kvartalssiffror, och aktien steg 0,9 procent. Bolaget, som utvecklar produkter för sjukvård i hemmet, visade upp ett resultat efter skatt på -8,3 miljoner kronor för det andra kvartalet (-5,4). Nettoomsättningen uppgick till nära 0 kronor (3,7).

Sensys Gatso klättrade 7,1 procent. Bolaget, som utvecklar system för trafiksäkerhet och trafikinformation, har via sitt dotterbolag i USA erhållit ett femårigt kontrakt i delstaten Georgia värt cirka 10 miljoner kronor.

På rekommendationsfronten inleder Pareto Securites bevakning av Linkfire med en köprekommendation och en riktkurs på 16 kronor. Bolaget, som säljer digitala marknadsföringstjänster till musik- och underhållningsindustrin, debuterade på First North i juni, och handlades på onsdagsmorgonen upp nästan 8,5 procent till 14:48 kronor.


Graf: OMXS30 onsdagen den 4 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?