1515
MOMENT GROUP: SPÅR LIKVIDITETSBRIST MITTEN AV 4 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Upplevelsebolaget Moment Groups likviditet har påverkats negativt av coronapandemin och därför lyder prognosen nu likviditetsbrist under mitten av fjärde kvartalet, enligt ett pressmeddelande.

Moment Groups ledning har tidigare meddelat att bolagets likviditet bedömts vara tillräcklig för att bedriva verksamheten fram till och med utgången av 2020 under förutsättning att aktivitetsnivån i verksamheten successivt normaliseras från slutet av tredje kvartalet 2020.

Då restriktionslättnader uteblivit är återöppningen av bolagets olika verksamheter inte möjlig i den utsträckning som krävs för tillfredsställande likviditet. Tillräckliga stödpaket har heller inte beslutats från regeringens håll. Bolaget bedömer därför att det finns risk för att likviditetsbrist uppstår i mitten av fjärde kvartalet 2020.

"Ett intensivt arbete pågår för att säkra såväl likviditeten i närtid som finansieringen på längre sikt", skriver Moment Group.

Inom koncernen är majoriteten av teater- och showarenor stängda och de två som är öppna, Wallmans Köpenhamn och Wallmans Oslo, bedriver sina verksamheter i begränsad omfattning.

"Aktivitetsrestaurangerna Star Bowling och Ballbreaker är de av koncernens arenor som har bäst förutsättningar under gällande restriktioner och verksamheterna visar en bra beläggning under den månad de haft öppet sedan sommaruppehållet", skriver Moment.

Eventbolagen i koncernen jobbar med genomförande och införsäljning av främst digitala möten, vilket genererar intäkter men i betydligt mindre omfattning än under normala marknadsförutsättningar.

Regeringen aviserade nyligen att lättnader i form av ett höjt maxantal om 500 personer gått ut på remiss.

"I sammanhanget är det då viktigt att notera att möjligheten att starta upp större arenor för maximalt 500 personer är obefintlig då det krävs minst 75-80 procents beläggning för att göra ett break-even resultat för exempelvis en teater- eller musikalproduktion", konstaterar bolaget.

Inom Moment Group pågår arbete med flera olika spår för att säkerställa tillgången till rörelsekapital. Bland annat förhandlar bolaget med hyresvärdar och utreder ytterligare kostnadsbesparingar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?