1515
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 1 JUNI

FOSSILSTOPP 2040. Regeringens utredare föreslår att fossila drivmedel ska vara utfasade i Sverige senast 2040, även om det skulle vara önskvärt om det kan ske tidigare. Sverige bör också verka för att personbilar med förbränningsmotor fasas ut i nybilsförsäljningen i hela EU från 2030. (DN-Debatt)


TRÄLIGT. En sällan skådad efterfrågan på trävaror får vissa hyllor att gapa tomma hos handlarna. Priset kan ha stigit med i snitt 50 procent på ett år, och det kommer bli ännu dyrare. (TT-SvD)


SHB VILL BLI STÖRST PÅ BOLÅN. Handelsbanken, med knappt 22 procent av den totala svenska bolånemarknaden, vill passera Swedbank som har 23 procent. Detta i ett läge där Swedbank redan har deklarerat att banken är för dålig på att locka nya kunder och därför vill dubbla sin andel av nyutlåningen. Handelsbanken avser möta de erbjudanden som kunder i dag får från nischaktörer och andra. (SvD)


H&M FÖRLORAR HYRESTVIST OM PANDEMISTÄNGD TYSK BUTIK. Domstol i München beslutade att det är hyresgästen som ska stå för risken att inte kunna använda hyreslokalen till dess syfte. Det är oklart vad eventuella fler pågående hyrestvister kan innebära för räkenskaperna. H&M har tidigare uppgett att ingen tvist väntas ha väsentlig påverkan. (DI)


FÖR TIDIGT TA BORT STÖDÅTGÄRDER FÖR DETALJHANDELN. Näthandeln räddar detaljhandeln som växer trots branschens stora utmaningar under pandemin, men branschorganisationen Svensk Handel varnar för onödiga konkurser om stödåtgärderna avvecklas för fort. (DI)


ALFA LAVAL GÅR IN I LIQUID WIND. Alfa Laval, Siemens Energy och andra storföretag går in som delägare i Göteborgsbaserade Liquid Wind som planerar mångmiljardinvesteringar i förnybara bränslen. (DI)


"ALLA VÄNTAR PÅ SIN DEL AV KAKAN". Fyra tidigare Ericssonmedarbetare åtalas för mutbrott efter affärer i Djibouti för närmare tio år sedan. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?