1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA NEDÅT EFTER SVAG USA-AVSLUTNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas på fredagen öppna ned efter att New York-börserna sjunkit runt 1,5 procent i den sena torsdagshandeln. Oljepriserna har fallit i kölvattnet av ett amerikanskt besked om användande av oljereserver och signaler om att Internationella energimyndigheten IEA ska diskutera ytterligare reservfrigörande i spåren av Rysslands invasion av Ukraina.

På torsdagen backade det svenska storbolagsindexet OMXS30 med 1,7 procent till nivån 2.095.

Den svenska aktiemarknaden väntas enligt IG Markets förhandel öppna ned 0,2 procent. Terminen för det tyska DAX-indexet indikerar en öppning vid -0,1 procent medan terminen för Parisbörsen är ned 0,2 procent.

Avskilda utdelningar väntas sänka kurserna för bland annat Avanza, Castellum, JM och SCA.

I eftermiddag vänds blickarna mot den officiella amerikanska arbetsmarknadsstatistiken för mars.

H&M väntas vara fortsatt i fokus efter torsdagens delårsrapport där vinsten var lägre än förväntat med anledning av ökade kostnader. Flera investmentbanker har sänkt sina riktkurser för aktien, däribland Nordea Markets som drar ned sin från 210 till 180 kronor med upprepad köprekommendation. H&M-aktien stängde vid 126 kronor i torsdags.

Hexagon tar engångskostnader på 63 miljoner euro relaterade till att företaget fryser affärsverksamheten i Ryssland och slutförandet av förvärvet av mjukvarubolaget ETQ. Majoriteten av beloppet avser Rysslandseffekter och inkluderar tillgångsnedskrivning samt personalkostnader.

Acarix har meddelat att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA begär kompletterande information avseende ansökan om så kallad breakthrough designation-status för diagnos av hjärtsvikt.

Fintech-bolaget Plexian gör en riktad nyemission på 25 miljoner kronor med teckningskursen 4:74 kronor, en rabatt på nästan 30 procent jämfört med torsdagens stängningsnivå.

Fastighetsföretaget SBB har fått sänkt rekommendation av Goldman Sachs till sälj från tidigare neutral.

HSBC har inlett bevakning av Nordea-aktien med en behållrekommendation.

Spannmålssorteringsbolaget Bomill har fått en order värd 2,8 miljoner kronor från danska GI Buurholt.

Avseende delårsrapporter kan konstateras att kryptovalutabolaget Smart Valor, som noterades på Nasdaq First North i februari, redovisar totala intäkter om 9,1 miljoner schweizerfranc för helåret 2021 (2,7). Ebitda-resultatet steg till 2,3 miljoner schweizerfranc (0,3).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?