Annons
Pareto sänker flera fastighetsbolag
Pareto Securities spår en fortsatt orolig fastighetsmarknad under 2023 och väljer att sänka sina rekommendationer för flera fastighetsbolag.

"Vi förväntar oss att året kommer att präglas av nedskrivningar av fastighetsvärden, fortsatta avyttringsstrategier och fokus på skuldsättning, och menar därför att den kortsiktiga risken är nedåtgående, vilket innebär få köpmöjligheter", skriver Pareto i en analys.

Pareto pekar på att den senaste tidens rally i sektorn gör att värderingarna är mer i linje med estimaten för 2023. Det begränsar därmed uppsidan.

Balder, Cibus, Diös, Fabege och Wihlborgs får alla se sina rekommendationer bli sänkta till behåll (köp).

Även riktkurserna justeras för flera av bolagen. Balders sänks till 61 kronor (77) och Cibus till 160 (185). Riktkursen för Fabege höjs till 104 kronor (84), medan Diös och Wihlborgs ligger kvar på 84 respektive 83 kronor.

I analysen skriver även Pareto att deras främsta val i sektorn är Platzer, Castellum, Eastnine och Catena.

"I den miljö vi nu befinner oss i har vi lagt större vikt vid starkt kassaflöde, vinsttillväxt och stabila balansräkningar", skriver Pareto.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera