1515
NORDEN: DEMANT UPP I KÖPENHAMN EFTER HÖJD PROGNOS, VINX30 -0,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna var blandade på fredagen med uppgångar i Köpenhamn medan Helsingfors och Oslo drogs med i den allmänna osäkerheten till följd av brexitförhandlingar och stimulanssamtal i USA.

Samlingsindexet Vinx 30 sjönk 0,5 procent till nivån 1.113.

I Köpenhamn steg OMXC25-indexet 0,3 procent till nivån 1.581.

Hörhjälpsbolaget Demant höjde på fredagen sina prognoser för intäktstillväxt och rörelseresultat för det andra halvåret. Höjningen av intäktsprognosen hänvisar bolaget till en något högre tillväxt än väntat i bolagets verksamhet för hörhjälpmedel, främst i Europa, såväl som inom Communications. Samtidigt noterade bolaget att osäkerheten fortsatt är hög till följd av covid-19. Aktien steg 2,7 procent.

Sektorkollegan GN fick viss medvind och dess aktie stärktes 1,1 procent.

Tyngre gick det för bolag som ISS och Pandora, som båda drabbas hårt av nedstängningar. Aktierna tappade 1,2 respektive 2,5 procent på fredagen.

Oslobörsens OBX-index tappade 0,7 procent till 829.

Försäkringsbolaget Storebrand fanns i botten av huvudindexet med en nedgång om 2,7 procent, bland annat efter att Carnegie sänkt rekommendationen för aktien till behåll från tidigare köp efter torsdagens kapitalmarknadsdag.

Analyshuset anser bland annat att det aktieåterköpsprogram som aviserades till 2023 gör förhållandet mellan risk och potentiell avkastning mindre attraktivt, enligt TDN Direkt.

I Helsingfors tappade OMXH25-indexet 0,8 procent till 4.547. I botten fanns Nokia med en nedgång på 4 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?