1515
Annons
BÖRSEN: SINCH OCH EVOLUTION I BOTTEN PÅ SUR BÖRS, OMXS30 -1,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen har inlett torsdagens handel med en nedgång där antalet storbolag med gröna siffror var lätträknade. Pandemi- och inflationsoro bidrog till att sänka handelshumöret och defensiva aktier var relativa vinnare.

Vid klockan 9.45 var OMXS30-indexet ned 1,3 procent till nivån 2.262. Aktier för drygt 3 miljarder hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

De båda narrativen inflation och pandemi levde sida vid sida och gav möjligen avtryck i form av relativt bättre utveckling för defensiva bolag å ena sidan, och till viss del banker å andra sidan. Samtidigt fattade de båda tech-pjäserna Sinch och Evolution posto i botten med nedgångar omkring 3 procent. Den enda aktien med gröna siffror inom OMXS30-indexet var Getinge som steg 0,3 procent.

Boliden meddelade på morgonen att man stoppat vatteninflödet till Taragruvan som stängdes i november och aktien var något bättre än index med en nedgång på 0,7 procent.

Svedbergs steg 16 procent efter onsdagskvällens besked om förvärv av Roper Rhodes, en leverantör av badrumsmöbler och badrumsprodukter i Storbritannien, för en initial köpeskilling om 76 miljoner pund med en möjlig tilläggsköpeskilling om högst 14 miljoner pund.

Trelleborg har inför torsdagens kapitalmarknadsdag satt upp nya finansiella mål och föreslår även ett aktieåterköpsprogram om 2-3 miljarder kronor per år. Den totala försäljningstillväxten över en konjunkturcykel ska uppgå till 5-8 procent med en ebit-marginal över 16 procent. Aktien var upp 0,6 procent.

Nitro Games avancerade 3,3 procent efter att Egmont Holding ska lösa in sitt konvertibellån mot aktier och därmed öka sitt ägande till drygt 50 procent av utestående aktiekapital från tidigare 40 procent.

Media and Games Invest (MGI) har förvärvat en minoritetspost motsvarande 8 procent av kapitalet i Enad Global 7 (EG7) och aktien steg 8 procent. MGI var ned nära 3 procent.

First North-listade medicinteknikbolaget Integrums försäljning sjönk 5 procent under det andra kvartalet, augusti-oktober, i det brutna räkenskapsåret 2021/22. Bolaget pressades av pandemieffekter och aktien pressades ned drygt 20 procent.

Fastighetsbolaget Klarabo som gick till Stockholmbörsen med en värdering på 4,5 miljarder kronor steg närmare 40 procent i handelspremiären från teckningskursen 35 kronor.


Bild: Stockholmsbörsens OMXS30-index torsdag 2 december

image


Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?