1515
Annons
TESLA: TVINGAS DELA AUTOPILOT-OLYCKSDATA MED TRAFIKMYNDIGHET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska elbilsbolaget Tesla tvingas dela ut olycksdata från händelser där tillverkarens förarassistanssystem Autopilot misstänks ha varit inblandad i förloppet, framgår av ett brev som kommunicerats av trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA.

NHTSA utreder för närvarande hur stor påverkan Autopilot haft i olycksförlopp och om det finns en defekt som påverkar säkerheten och orsakat ett flertal krascher med stillastående räddningstjänstfordon.

Vid minst 12 olika tillfällen har Teslas bilar kraschat in i stillastående räddningsfordon och data som ska stödja NHTSA:s utredning ska ha lämnats in till myndigheten senast den 22 oktober, enligt brevet.

Utredningen initierades i augusti, efter att 17 personer skadats och en förolyckats i krascherna med räddningsfordon där det konstaterats användning av Autopilot.

Autopilot medföljer i samtliga Teslas bilar som standard, men det finns också en mer avancerad version under varumärkesnamnet "Full Self Driving" (FSD), trots att det inte rekommenderas att bilen framförs utan förarens uppmärksamhet.

Om myndigheten hittar fel i Autopilot-systemet kan det förorsaka ett återkallande av bilar eller själva systemet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?