IDOGEN: NETTORESULTAT -7,9 MLN KR 4 KV, FÖRBEREDER IDO 8-STUDIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Idogen redovisar ett resultat efter skatt på -7,9 miljoner kronor (-8,2) i det fjärde kvartalet 2020.

Bolaget saknade omsättning under kvartalet, i linje med motsvarande period föregående år. Övriga rörelseintäkter var 1,9 miljoner kronor (1,2).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -10,4 miljoner kronor (-7,8) med likvida medel på 47,0 miljoner kronor vid rapportperiodens utgång.

I november 2020 genomfördes en företrädesemission som tillförde Idogen netto 28,3 miljoner kronor.

"Finansieringen möjliggör Idogens nästa stora kliv framåt genom att understödja starten av den första kliniska studien av IDO 8 men även en accelererad utveckling av projektet IDO T, som syftar till att motverka den avstötning som kan ske hos en mottagande patient efter organtransplantation", skriver Idogens vd Anders Karlsson i rapporten.

Han uppger vidare att framsteg har gjorts i bolagets längst framskridna projekt, IDO 8, där målgruppen är den grupp blödarsjuka patienter som utvecklar antikroppar mot sitt biologiska läkemedel.

Under året har Idogen fokuserat på att färdigställa det omfattande prekliniska dokumentationsmaterial som ingår i den kommande ansökan till de regulatoriska myndigheterna för få tillstånd att inleda kliniska fas I/IIa-studie av IDO 8.

"För att optimera handläggningen av studieansökan för vi nära och konstruktiva samtal med myndigheterna i bland annat Sverige, Norge, Danmark och Finland. Förutsatt att ett regulatoriskt godkännande erhålls, så kan den kliniska studien starta under andra halvan av 2021", skriver Anders Karlsson.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?