1515
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA NÅGOT UPP, ONT OM ASIATISK VÄGLEDNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna något upp på torsdagen, trots att de stigande USA-börserna sjönk tillbaka runt en halv procent under onsdagskvällen jämfört med tidpunkten för Stockholmsbörsens stängning. Torsdagsterminerna ser överlag positiva ut på båda sidor av Atlanten.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna upp 0,2 procent, efter onsdagens nedgång på 0,4 procent till nivån 1.829.

Det är ont om asiatisk vägledning på morgonen. I Japan har marknaderna varit stängda på grund av tekniska problem, samtidigt som marknaderna är helgstängda i Kina, Taiwan och Sydkorea.

H&M har under morgonen redovisat ett något högre kvartalsresultat än vad analytikerna hade räknat med. Enligt modeföretaget finns det goda förutsättningar för lägre varulagernivåer framöver. H&M räknar nu med att stänga något fler butiker under räkenskapsåret än tidigare plan.

Även vinterturismbolaget Skistar har kommit med kvartalsrapport. Styrelsen föreslår ingen utdelning mot bakgrund av rådande osäkerhet kring coronaviruset. Skistar ser en "stark efterfrågan" inför säsongen 2020/2021 med en bokningsökning på 10 procent.

För konsumtionslånesektorn kan noteras att Finansinspektionen på morgonen i en rapport konstaterat att konsumtionslånen växer kraftigt och att kreditprövningen enligt myndigheten bör förbättras.

Vårdföretaget GHP Specialty Care har ingått avtal om att avyttra sina aktier i det delägda bolaget GHP Urologcentrum Odenplan, vilket ger en positiv resultatpåverkan på 19 miljoner kronor.

Bublar Groups dotterbolag Vobling har tecknat ett treårigt ramavtal med försvars- och säkerhetskoncernen Saab. Avtalet omfattar lösningar inom XR-teknologi och 3D.

Synthetic MR har samtidigt avtalat om ytterligare samarbete med GE Healthcare.

Från förvärvsfronten har det rapporterats att Better Collective köper Atemi för upp till 44 miljoner euro.

Sedana Medicals vd Christer Ahlberg har sålt 22,5 procent av sitt innehav i bolaget för omkring 20 miljoner kronor. Han uppger att det är för att köpa en bostad och att han inte planerar att sälja mer aktier under överskådlig tid.

Bland rekommendationer har Nordea Markets sänkt Investor från köp till behåll.

På torsdagen är det handelspremiär på Nasdaq First North för Lifeclean, verksamt inom desinfektionsprodukter. Den nyemission på 40 miljoner kronor som Lifeclean gjorde inför noteringen tecknades till 560 procent. Teckningskursen på 10:70 kronor innebar en värdering av bolaget på 399 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Från den finländska industrisektorn har det rapporterats att Konecranes och Cargotec går samman medan det från Danmark kan noteras att Sydbank köper Alm Brand Bank.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?