Annons
Google: Stämning ignorerar den stora konkurrensen inom onlineannonser
Google har kommit med en kommentar på justitiedepartementets konkurrensstämning över dominansen inom onlineannonser.

Myndigheten har i sin stämning bland annat begärt att Google avyttrar vissa enheter. Detta berör Doubleclick och Admeld, två förvärv som genomfördes för 15 respektive 12 år sedan. Google understryker att båda affärerna gick igenom hos amerikanska regulatorer, inklusive justitiedepartementet, och att de hjälpt till att utveckla nya och innovativa annonstekniker.

Att justitiedepartementet nu kräver att dessa avyttras är ett försök att skriva om historien, menar Google och tillägger att det sker på bekostnad av publicister, annonsörer och internetanvändare.

Bolaget skriver också att stämningen ignorerar den stora konkurrensen inom nätannonser, och att dess verkställande skulle få en motsatt effekt.

Det “skulle göra det svårare för Google att erbjuda effektiva annonseringsverktyg som gynnar utgivare, annonsörer och den amerikanska ekonomin i stort”, heter det.

Detta är den andra federala stämningen mot bolaget på två år. Justitiedepartementet stämde också bolaget 2020 för monopol inom sökningar. En rättegång angående detta är planerad att gå av stapeln i september.

Googles annonsverksamhet står för 80 procent av de totala intäkterna.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera