1515
APPLE: BÖR SLÄPPA ELBILSDRÖMMEN OCH SATSA PÅ KRYPTOVALUTA - RBC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple borde släppa drömmen om att producera egna elbilar och i stället satsa på digitala valutor, skriver RBC Capital markets i en analys på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Analytikern Mitch Steves ser en betydande potential för Apple att utveckla e-plånboken Apple Wallet och stöper om den till en kryptovalutabörs.

"Initiativet med en digital plånbok är en stor möjlighet värd flera miljarder dollar för Apple", skriver RBC-analytikern.

Mitch Steves menar att andra företag har bevisat att kryptovalutaidén faktiskt fungerar som en del av affärsidén, inklusive betalningsjätten Paypal. Apple skulle dock kunna erbjuda investerare en ökad säkerhet med hela ekosystemet formerat runt 1,6 miljarder exemplar av smarttelefonen Iphone, som alla är uppkopplade mot operativsystemet IOS, som redan i dag i praktiken har en förinstallerad digital plånbok.

Under måndagen framgick det av dokument hos amerikanska finansdepartementet SEC att elbilstillverkaren Tesla beslutat sig för att dels handla på sig bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar och även planera för att kunna ta betalt i kryptovaluta.

Bitcoin-priset steg till nya rekordnivåer efter att Tesla-beskedet kablats ut av världens finansmedier, till som högst över 48.000 dollar.

På tisdagen handlades bitcoin till priser runt 46.500 dollar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?