1515
Annons
BÖRSEN: FÖRSYNT INLEDNING RUNT OFÖRÄNDRAD NIVÅ VÄNTAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen går mot en lugn inledning på tisdagshandeln efter måndagens breda uppgångar. Tele2 vänts ge extra utdelning efter försäljning av T-Mobile, EQT har tankat aktier i Storytel och Pareto kapat riktkursen i Kambi.

Vid klockan 8.35 indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning omkring oförändrat för OMXS30. På de europeiska börserna indikerade terminerna en motsvarande inledning på handelsdagen.

USA börserna höll stängt på måndagen men i Asien har börserna stigit på tisdagen efter kinesiska exportdata som överträffade förväntningarna. Oljan har krupit uppåt medan dollarn försvagats något och den amerikanska långräntan stigit något.

Tele2 och Deutsche Telekom har kommit överens om att sälja T-Mobile i Nederländerna för ett företagsvärde om 5,1 miljarder euro. När transaktionen har slutförts avser Tele2:s styrelse föreslå en extrautdelning om minst 11 kronor per aktie. Efter rapporten för det andra kvartalet menade DNB och SEB att en försäljning av T-Mobile skulle kunna ge 12 kronor respektive 15 kronor per aktie som skulle kunna överföras till Tele2:s aktieägare.

EQT har storköpt aktier i Storytel motsvarande närmare 10 procent av ljudboksföretaget. EQT-partnern Joakim Rubin föreslås till styrelsen och på morgonen meddelades även att Stefan Blom föreslås till ny styrelseordförande efter Rustan Pandays som väljer att kliva ned från posten efter elva år.

I en strävan att på kort sikt öka transparensen och anpassa förväntningarna från kapitalmarknaden har Enad Global 7 lämnat en indikativ prognos för tredje och fjärde kvartalet. I det tredje kvartalet spås nettoomsättningen bli 400-420 miljoner kronor med ett ebitda på 85-100 miljoner. Det fjärde kvartalet spås bjuda på en nettoomsättning på 450-500 miljoner konor och ett ebitda på 95-110 miljoner.

Gamingbolaget har rasat 36 procent under augusti och under månaden har såväl Carnegie som Nordea Fonder sålt hela sina innehav enligt en månadsuppdatering från Holdings.

Pareto tycker att förutsättningarna för Kambi har ändrats efter att storkunden Penn National Gaming köpt på sig en egen sportboksleverantör. Riktkursen kapas till 290 kronor från tidigare 636 kronor, men köprekommendationen kvarstår. Måndagens stängningskurs var 228 kronor.

På rekommendationsfronten har Jefferies International sänkt sin rekommendation för Enquest till behåll från köp. Riktkursen sänks till 0:24 från 0:32 pund.

Savelend har via dotterbolag ingått samarbetsavtal med finska Bruk Financial Services som väntas ge 10 miljoner kronor i omsättning under 2022.

Scandinavian Chemotech har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 2,5 miljoner kronor som ska användas till återbetalning av lån. Villkor och teckningskursen på 20:59 är samma som i den nyligen avslutade emissionen. Den riktade emissionen medför en utspädning om cirka 1,26 procent av antalet aktier och cirka 1,04 procent röster.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?