1515
SVENSK HANDEL/STIL: KLÄDHANDEL +26,8% I MARS, SKOR +8,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Klädhandelns försäljning steg med 26,8 procent i mars, mätt i löpande priser, jämfört med samma månad föregående år. Skohandeln steg med 8,8 procent.

Det visar Svensk Handel Stils (Sko & Textilhandlarnas) Stilindex över försäljningsutvecklingen.

Ackumulerat under perioden januari till mars sjönk klädhandelns försäljning med 11,4 procent, medan skohandeln sjönk med 15,3 procent.

Mot mars 2019 var tappet 26 procent för kläder och 49 procent för skor, framhålls det vidare.

Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel, säger i en kommentar att försäljningen i modehandeln återhämtar sig från bottennivåerna för ett år sedan.

"Vi ska minnas att det var i mars förra året som pandemin slog till med full kraft och över en natt lämnade shoppinggator och butiker tomma. Att mars 2021 skulle bli bättre är föga förvånande och siffrorna måste tolkas med försiktighet. Läget är med andra ord fortsatt tufft, säger han.

Han konstaterar att rådande restriktioner har en negativ inverkan på kläd- och skohandeln men att e-handelsförsäljningen av framförallt kläder har fortsatt att växa. Det väger upp för en viss del av tappen i de fysiska butikerna.

"Fortsatt är det dock väldigt många modeföretag som knappt håller sig ovan ytan, och då är det redan många som tvingats lägga ned sin verksamhet", säger Mats Hedenström.Stilindex                   mar  ack 2021
==============================================================
Kläder 26,8% -11,4%
Skor 8,8% -15,3%
==============================================================Bild: Stilindex


imageSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?