Annons
NEW YORK: PEPSI RAPPORTSTIGER PÅ GRÖNA BÖRSER, S&P500 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades med uppåt på onsdagseftermiddagen. Investerare smälte PPI-siffror samt väntade på Feds protokoll från FOMC-mötet i september.

Strax före 17.30 hade Dow Jones industriindex stigit 0,5 procent till 29.378. S&P 500 stärktes 0,2 procent till 3.596 och Nasdaqs kompositindex var 0,1 procent högre till 10.436.

Senare på kvällen släpps protokollet från Fed-mötet 20-21 september, där styrräntan höjdes med 75 punkter. Samtliga ledamöter var också eniga om beslutet.

PPI-siffrorna visade att producentpriserna i USA i september steg med 0,4 procent jämfört med närmast föregående månad. Väntat var en ökning med 0,2 procent.

På bolagsfronten har Pepsi redovisat en justerad kvartalsvinst som var högre än analytikerna räknat med och även intäkter var bättre än väntat. Aktien var upp 4,7 procent.

Hårdvarubolaget Intel sjönk 1 procent. Bloomberg har rapporterat att bolaget planerar att dra ned med tusentals jobb i ett försök att hantera en vikande marknad för pc.

Moderna steg 11 procent. Sektorkollegan Merck har uppgett att det ska utnyttja en option att samarbeta med Moderna gällande ett cancervaccin och betala 250 miljoner dollar för detta.

Nättaxitjänsten Lyft har uppgraderats till köp från tidigare behåll av Gordon Haskett. Motiveringen var att Lyfts aktie nu anses attraktivt värderad och att utbudet av förare har förbättrats. Lyft steg 5,9 procent.

Kryssningsbolaget Norwegian Cruise Line var upp 6,3 procent. Aktien har höjts till köp från neutral av UBS som noterat en tydlig förbättring i antalet bokningar för rederiet.


S&P 500 onsdagen den 12 oktober

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera