Annons
ATHANASE INNOVATION: RESULTAT F SKATT -22,6 MLN KR 1 KV (15,0)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Athanase Innovation redovisar ett resultat före skatt på -22,6 miljoner kronor (15,0) för det första kvartalet 2022.

Av resultatet avser -12,6 miljoner kronor Ivisys, -3,3 miljoner kronor avskrivning av goodwill från förvärvet av Ivisys samt -4,8 miljoner kronor hänförligt till bolagets investeringar, uppger Athanase i rapporten.

Nettoomsättningen uppgick till -1,4 miljoner kronor (0). Den negativa nettoomsättningen beror på att det helägda dotterbolaget Ivisys omklassificerat förskottsbetalningar samt gjort uppgörelser avseende gamla projekt som lett till krediteringar och avsättningar, uppger bolaget.

"Under årets första månader har vi sett stora justeringar gällande värderingar av noterade teknikbolag, och det förefaller sannolikt att detta bidrar till justeringar av värderingarna bland de onoterade teknikbolagen också. I turbulenta situationer som dessa är vårt pragmatiska och långsiktiga investeringsperspektiv en värdefull tillgång. Vi kan investera på ett sätt som passar de rådande omständigheterna bäst, utan att ändra vår underliggande modell", skriver Athanases tillförordnade vd Björn Jeffery i rapporten.

Under det första kvartalet har Athanase gjort nya investeringar om 36 miljoner kronor i de onoterade bolagen Discord, Cloud NC och Flyttsmart. Efter rapportperiodens utgång har nya investeringar gjorts i de onoterade bolagen Race ID och Lifesum.

Athanase har också utsett Peter Laveson till ny vd med tillträde senast den 1 november 2022.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera