1515
Annons
EFFNETPLATTFORMEN: PRIVATE PLACING I ALPCOT ÖVERTECKNADES

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den aktieplacing som har genomförts av Effnetplattformen Holdings tidigare dotterbolag Effnetplattformen EV1, under namnändring till Alpcot Holding, inför den kommande noteringen på handelsplattformen Nasdaq First North blev kraftigt övertecknad.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen riktades till ett begränsat antal investerare, där Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB:s grundare Ilija Batljan, via Ilija Batljan Invest AB, var en av de ledande investerarna.

"Intresset för den riktade emissionen var mycket stort och därför utökades beloppet från 40 miljoner kronor till 50 miljoner kronor", skriver Effnetplattformen.

Därutöver kommer Alpcot att tillföras 10 miljoner kronor från Effnetplattformen som del av den ursprungliga överenskommelse som meddelades i somras, vilket ger Alpcot ett totalt kapitaltillskott om 60 miljoner kronor.

Alpcots förvärv av samtliga aktier i de rörelsedrivande bolagen Alpcot och Alpcot Capital Management samt Alpcots innehav om 9 procent i Tydliga AB har nu också genomförts och arbetet för en notering på Nasdaq First North Growth Market inom kort fortgår, uppges det.

Aktieägarna i Effnetplattformen erhöll per avstämningsdagen den 3 november 2021 en aktie i Alpcot för varje aktie i Effnetplattformen.

Finansinspektionen beslutade i oktober att återkalla samtliga tillstånd för Nord Fondkommission. Alpcot tecknade därefter avtal med Nord FK och dess moderbolag Xsave om att Nord FK ska flytta samtliga depåkunder till Alpcot.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera