1515
Annons
AFRICA ENERGY/CROWN ENERGY: SIGNERAT AVTAL BORRIG FÖR BLOCK 2B

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Africa Energy har skrivit avtal om en halvt nedsänkbar rigg, Island Innovator, för att borra en brunn i Gazania-1 inom Block 2B, beläget utanför Sydafrikas kust, vilket väntas ske i oktober i år.

Det framgår av ett pressmeddelande från Africa Energy och Crown Energy, som båda är delägare av blocket.

"Vi är glada att vår joint venture har säkerställt ett avtal om Island Innovator rigg för att borra en prospekteringsbrunn i år på Block 2B offshore i Sydafrika. Block 2B har betingande och prospektiva resurser på grunt vatten nära kusten och inkluderar tidigare fyndighetsborrning A-J1 från 1988 med lätt råolja. Borrningen, Gazania-1, kommer att rikta sig på två prospekt sju kilometer upp från A-J1 i relativt sätt lågrisk oljebärande strukturer i samma sadimentbassäng som tidigare Total Venus och Shell Graff fyndigheter", kommenterar Crown Energys vd Yoav Ben-Eli i ett pressmeddelande.

Block 2B ligger i Orange Basin, där både Total och Shell meddelade betydande fyndigheter vid Namibias kusten, heter det.

Block 2B omfattar 3.604 kvadratkilometer utanför Sydafrikas västkust 300 kilometer från Kapstaden, med vattendjup från 50 till 200 meter.

Crown Energy äger en andel på 10 procent i Block 2B, finansierad för kommande borrning. Africa Energy har 27,5 procents andel i Block 2B. Block 2B drivs av ett dotterbolag till Azinam, som har en andel om 50 procent. Ett dotterbolag till Panoro Energy ASA har en 12,5-procentig andel.

Under förutsättning för slutförandet av ett slutgiltigt avtal som offentliggjordes den 8 februari 2022 kommer Eco (Atlantic) Oil & Gas att förvärva 100 procent av Azinam, framgår det vidare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?