1515
AXFOOD: FÖRVÄRV OCH PARTNERSKAP GODKÄNT AV KONKURRENSVERKET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Axfoods minoritetspost i City Gross som är en del av ett strategiskt partnerskap och förvärvet av partihandelsverksamheten Bergendahls Food har blivit godkänt av konkurrensverket.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det här är ett glädjande besked som innebär att vi inom kort kan påbörja integrationen av våra verksamheter", kommenterar Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow.

Förvärvet av Bergendahls Food tillkännagavs i ett tidigare pressmeddelande den 31 maj och omfattar 100 procent av bolaget.

Därutöver förvärvar Axfood, som en del i ett strategiskt partnerskap, en minoritetsandel motsvarande 9,9 procent av aktierna i City Gross med option om en ägarandel upp till motsvarande 30 procent.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 1,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri bas och vid fullt köpoptionsutnyttjande uppgår den totala köpeskillingen till 2,5 miljarder kronor, varav 1,5 miljarder kronor avser Bergendahls Partihandel.

Transaktionen förväntas skapa synergier om cirka 200 miljoner kronor årligen som förväntas realiseras successivt under perioden fram till och med 2025.

Exkluderat integrations- och transaktionskostnader förväntas förvärvet bidra positivt till Axfoods resultat per aktie från och med 2022.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?