1515
ALZINOVA: INITIERING KLINISK STUDIE MILSTOLPE UNDER KVARTALET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alzinova, som forskar inom området behandlingar mot Alzheimers sjukdom, summerar det tredje kvartalet resultatmässigt till ett underskott på 1,4 miljoner kronor på rörelsenivå (-1,2).

För den ackumulerade perioden januari-september var förlusten 5,1 miljoner (-4,1).

"Det är glädjande att vi under det tredje kvartalet nådde vårt viktiga mål att erhålla ett godkännande från den finska läkemedelsmyndigheten, Fimea, om att få starta den kliniska studien. Vi har nu initierat studien och befinner oss därmed i klinisk utvecklingsfas", skriver Alzinovas vd Kristina Torfgård i rapportens vd-ord.

Bolaget bibehåller en hög soliditet, 96,6 procent (94,4) och avslutade kvartalet med en likviditet på 34,3 miljoner kronor. Nuvarande likviditet tillsammans med det kapital som förväntas komma in i början av 2022 genom teckningsoptionsprogram bedöms av bolaget säkerställa slutförande av klinisk fas 1b och det närmast planerade utvecklingsarbetet med vaccinet ALZ-101.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?