1515
ONCOPEPTIDES: FÖR STOR PESSIMISM ENLIGT ABG, HÖJT TILL KÖP (NY)

(Tillägg: på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nuvarande värderingen av Oncopeptides speglar överdrivet pessimistiska utsikter. Det kan fortfarande finnas en plats för Pepaxto, skriver ABG Sundal Collier i en analys av Oncopeptides inför det stundande mötet för FDA:s ODAC-kommitté den 28 oktober.

I dagsläget finns obesvarade vetenskapliga frågor, otillräcklig data finns tillgänglig och utfallet av ODAC-mötet är högst oförutsägbart. Utfallen av liknande ODAC-möten på senare tid är enligt ABG knappast mer förutsägbara än en slantsingling. Analytikern anser att rådande aktiekurs innebär att aktien är undervärderad och höjer därför rekommendationen för Oncopeptides till köp från tidigare behåll, med riktkursen 54 kronor.

Förutom en tillfälligt tillbakadragande som femte linjens behandling eller ett fullständigt och permanent tillbakadragande anser ABG att de mest sannolika negativa utfallen från ODAC redan till stor del är inprisade i kursen. Om Pepaxto i stället får fortsätta marknadsföras som femte linjens behandling och ökad klarhet nås om FDA:s syn på Ocean-datan kan i stället en solid uppvärdering av aktien ske.

ABG pekar också på att drygt 7 procent av aktierna är blankade vilket skulle kunna öka sannolikheten för en så kallad "short squeeze" i händelse av ett positivt utfall från ODAC.

"Om man ser det som ett binärt event uppskattar vi den potentiella uppsidan/nedsidan för ODAC-mötet till plus 30 till plus 75 procent respektive minus 30 till minus 50 procent", skriver ABG.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?