1515
KLÖVERN: HAFT VISION OM COREM-FUSION, NU ÄR DET LÄGE – ARNHULT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult har under flera år haft en tanke om att slå ihop Klövern och Corem, men det är först nu förutsättningarna finns på plats.

Det skriver han i en kommentar apropå Corems aktiebaserade bud på Klövern tidigare på måndagsmorgonen.

Rutger Arnhult äger cirka hälften av aktierna i Corem och han äger cirka 15 procent av aktierna i Klövern. Corem äger därutöver omkring 15 procent av aktierna i Klöven.

"Det har under åren funnits viss kritik kring ägarstrukturen, vilket jag har viss förståelse för. Under alla dessa år har jag dock haft en vision att kunna kombinera bolagen, men förutsättningarna har tidigare inte varit på plats. Nu finns förutsättningar att skapa en affär som gynnar alla parter. Därtill tror jag att marknaden kommer att uppskatta den förtydligade strukturen som affären innebär", skriver Rutger Arnhult i en kommentar som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Han påminner om att Corem började köpa in sig i Klövern redan 2008 och understryker att bolagen sedan dess har verkat som separata aktörer.

"Att nu genomföra en sammanslagning innebär en fortsättning av den resa som vi påbörjade redan för tolv år sedan", skriver Rutger Arnhult.

Rutger Arnhult avgick nyligen som vd i Klövern och han lämnade styrelsen i Corem. Dessa sortier är kopplade till att han kandiderade, och sedermera valdes, till ordförande i Castellum. Han har därefter inga officiella uppdrag i Klövern och Corem.

"Jag har sagt att jag gärna ser ett samgående, men det har varit viktigt för mig att sedan ta ett steg tillbaka och inte delta i projektet. Jag är långsiktig och ser stor potential för det sammanslagna bolaget, och affären stärker de kommersiella förutsättningarna för en fortsatt lönsam tillväxt", skriver Rutger Arnhult som även äger lite mer än 20 procent av Castellum.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?