1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET FREDAG 10 SEPTEMBER

EFTER BAYLAN. Näringslivets önskar sig att en modig och lyhörd diplomat, som inte duckar för frågor som är viktiga för att klara omställningen mot en mer hållbar värld ska efterträda näringsminister Ibrahim Baylan. (DI)


HUI SPÅR LYFT. Handelns branschorganisation HUI höjer sina försäljningsprognoser för bland annat bygg- och klädhandeln. Sällanköpshandeln väntas öka med 4,5 procent i år, 1 procentenhet mer än tidigare prognos. (DI)


WHO-KRAV. Världshälsoorganisationen, WHO, kräver ett stopp för boosterdoser till årsskiftet. De vill inte se en utbredd användning av dessa för friska personer som redan är fullvaccinerade när inte ens sjukvårdspersonal fått en första spruta i de fattigaste länderna. Läkemedelsföretagen får också skarp kritik av WHO. (SvD)


FORTSÄTTER GÄRNA. Carl-Henric Svanberg har inga planer på att lämna ordförandeposten i AB Volvo. "Om jag har aktieägarnas förtroende fortsätter jag gärna i den rollen i flera år till", säger han till DI. (DI)


NENT TILL NYA MARKNADER. Strömningsbolaget Nent kommer inom kort att presentera intågsplaner på fyra nya europeiska marknader samt nya mål. "När vi investerar mer får vi mer", säger vd Anders Jensen inför bolagets kapitalmarknadsdag om två veckor. (DI)


QLIRO BACKAR. Betaltjänsten Qliro slutar med reklamerbjudanden om blancolån till e-handelskunder, efter SvD:s artiklar. Samtidigt inleder Konsumentverket en granskning av bolagets marknadsföring. (SvD)


RIMLIG PRISLAPP FÖR KJELL. Sett till den goda historiska tillväxten, ett nyligen genomfört danskt förvärv och att bolaget sätts på börsen med högst rimlig prislapp är aktien teckningsvärd, anser DI om hemelektronikkedjan Kjell & Company. (DI)


SVÅRTYDD SLUTNOTA Spelutvecklaren Stillfront kan behöva betala tillbaka hela vinsten i sitt förvärv Jawaker till bolagets grundare fram till år 2027. (DI)


POLISEN. Antalet uniformerade poliser, mätt som antal poliser per capita, har minskat drastiskt under flera år trots mångmiljardsatsningar, särskilt i Stockholm. Men 2021 kan vara året det vänder i huvudstadsregionen, enligt inrikesminister Mikael Damberg. (DI)


BEGAGNAT KAN BLI BRISTVARA. Komponent- och halvledarkrisen har lett till rekordlånga leveranstider på tunga fordon och rusning till andrahandsmarknaden. Nu varnar återförsäljare för att det även börjar bli svårt att få tag på begagnade fordon. (DI)


STORFÖRLUST FÖR STENA. Familjeägda koncernen Stena gjorde en storförlust på 846 miljoner kronor under första halvåret, efter rekordförlusten i fjol. Men andra kvartalet vände Stena åter till vinst, enligt den nya vice vd:n Annika Hult. (DI)


PANDEMIPORTFÖLJER. Efter en period med låg aktivitet ser Intrums finanschef Michael Ladurner en gryende normalisering med fler låneportföljer till salu på marknaden. Dessutom väntar en våg av så kallade pandemiportföljer runt hörnet. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera