1515
CASTELLUM: FORTSÄTTER ÅTERKÖP, "FINNS UTRYMME" (NY)

(Lägger till: förtydligar att bolaget gjort återköp under första kvartalet 2021)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för Castellum har beslutat att bolaget ska fortsätta med återköp av den egna aktien.

Det framgår av ett pressmeddelande från fastighetsbolaget.

"Syftet med återköpen är att kunna anpassa bolagets kapitalstruktur till kapitalbehovet för att därmed kunna bidra till ökat aktieägarvärde", skriver bolaget.

"Styrelsen gör bedömningen att det finns utrymme för att genomföra återköp av egna aktier och samtidigt möta verksamhetens finansierings- och likviditetsbehov", heter det vidare.

Återköp får göras från och med i dag onsdag och bolaget får max äga 10 procent av antalet utestående aktier.

"Initialt avser bolaget att behålla de aktier som kommer att återköpas i syfte att kunna överlåta sådana aktier som likvid eller för finansiering av fastighetsinvesteringar och/eller förvärv av fastighetsbolag", skriver bolaget vidare.

Bolaget har under gjort återköp av den egna aktien under det första kvartalet. Återköpen summerades till cirka 1,9 miljoner aktier under perioden.

"Ett annat sätt att öka förvaltningsresultatet i kr per aktie är att använda de starka finanserna till att återköpa Castellum-aktier på marknaden till ett – som vi bedömer – förmånligt pris innebärande en god rabatt mot gällande substans", skriver bolagets vd Henrik Saxborn i rapporten för det första kvartalet.

Castellum äger i dag nästan 2,1 miljoner aktier, motsvarande 0,75 procent av antalet utestående aktier.

Rutger Arnhult blev nyligen bolagets styrelseordförande.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?