1515
FOXCONN: SPÅR HÖG EFTERFRÅGAN IPHONE 12, UPPREPAR USA-SATSNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Taiwanesiska Foxconn, som är världens största kontraktstillverkare av elektronik och bland annat förser Apple med montering, spår att efterfrågan på Iphone 12 kommer vara hög i fjärde kvartalet.

Apple har ännu inte gett några prognoser för efterfrågan på den nya Iphone 12-modellen, men finanschefen David Huang sade vid analytikersamtalet efter torsdagens delårsrapport att Foxconn upplevt starkare efterfrågan än väntat på mobilsidan.

"Leveranserna av nya Iphone 12 har varit starka och stöttat vår omsättning", sade han med tillägget att trenden spås fortsätta de kommande månaderna.

I helhet spår Foxconn att efterfrågan på konsumentelektronik ska öka med 10 procent i fjärde kvartalet jämfört med samma kvartal i fjol samt att denna ökning håller i sig hela nästa år.

Foxconn har av analytiker uppgetts inneha Apple-kontrakt på montering av samtliga premiumversioner av Iphone 12 samt på 70 procent av de övriga modellerna.

Avseende den satsning på fabriksfaciliteter i den amerikanska delstaten Wisconsin som släpar efter uppgav bolaget att investeringar för att få upp produktion inte är beroende av vem som är president. Sittande president Donald Trump, som av allt att döma får lämna Vita huset i januari, omtalade Foxconns Wisconsin-satsning som en stor seger i linje med sitt vallöfte att föra tillbaka jobb till USA.

Foxconns rapport kom in i linje med förväntan tidigare under torsdagen och aktien rörde sig inte nämnvärt i den asiatiska börshandeln.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?