1515
Annons
FINTECH: TWITTER-GRUNDARENS SQUARE BYTER NAMN TILL BLOCK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Twitter grundaren Jack Dorseys amerikanska fintechbolag Square, där han är vd, byter namn till Block dagarna efter grundarens avhopp som vd för mikrobloggplattformen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Block kommer representera moderbolaget bakom Square, som ska fortsätta sin verksamhet med försäljning av mjukvaruprodukter och betaltjänster under det tidigare namnet.

Jack Dorseys intresse för digitala valutor och blockkedjor är vida känt och i pressmeddelandet framgår att Square, som är ett av de amerikanska bolag som köpt bitcoin, kommer fokusera mer på krypto och att namnändringen till Block ska indikera detta.

"Block (som även betyder kvarter på engelska reds. anm.) refererar till de grannskapskvarter där vi hittar våra säljare, kvartersfester med musik, hinder att ta sig över, en kod-del, byggstenar, en blockkedja och så klart volframkuber", skriver Square i pressmeddelandet där det också skämtas med Facebook som just bytte namn till "Meta".Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?