1515
Annons
BÖRSEN: VOLVO BLAND FÖRLORARNA I STORBOLAGSINDEX, OMXS30 -0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen låg på minus vid lunchtid på tisdagen. Marknaderna fortsatte att smälta förra veckans penningpolitiska budskap från den amerikanska centralbanken och i kväll vänds blickarna mot Fed-chefen Jerome Powells tal om coronakrisen inför kongressen. Enligt ett förskrivet anförande som publicerades på måndagskvällen kommer han att säga att ekonomin har uppvisat uthållig förbättring.

Stockholmbörsens storbolagsindex OMXS30 var runt klockan 12.15 ned 0,3 procent till nivån 2.258. På ledande Europabörser var tyska DAX-index och franska CAC 40 lätt ned med Londonbörsen låg på plus 0,4 procent.

Bland de svenska storbolagen toppade Volvo förlorarlistan med en nedgång på 1,8 procent, följd av Electrolux och Skanska med minus 1,3 procent för båda. Evolution och Swedish Match var ned runt procenten.

På motsatta sidan låg Assa Abloy och Tele2 överst när de steg 0,6 procent. Alfa Laval, SEB och Boliden noterades 0,5 procent upp.

Getinge klarade sig lite bättre än index genom att handlas kring oförändrad nivå vid lunchtid. Konkurrenten Drägerwerk har höjt sin prognos för 2021. Drägerwerk har bland annat sett en bättre trend för efterfrågan än som tidigare hade räknats med då behovet av produkter för att behandla patienter med covid-19 har dröjt sig kvar längre än ursprungligen förväntat.

Industri- och handelskoncernen Duroc lyfte nära 16 procent efter att ha meddelat att bolaget ser en betydlig resultatförbättring i det innevarande kvartalet.

Sportboksleverantören Kambi, som har kapitalmarknadsdag på tisdagen med start klockan 15, steg 0,6 procent.

Industrigruppen Volati har tecknat avtal om att köpa Scanmast, en leverantör av infrastruktur i form av master och torn. Volati var upp 1 procent.

SSAB var upp 0,4 procent. Stålbolaget har inlett en ny runda prishöjningar, rapporterar Dagens Industri med hänvisning till ett kundbrev.

Qlosr Group, som tidigare hette Archelon, avancerade 15 procent efter att ha tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av Bmore IT.

Lundin Mining återhämtade 1,4 procent efter gruvbolagets sänkning av produktionsprognosen på måndagen, som fick aktien att pressas 14 procent till knappt 69 kronor. Deutsche Bank har visserligen sänkt sin riktkurs från 122 till 103 kronor, men upprepar sin köprekommendation.

Electrolux Professional har fått höjd riktkurs av Carnegie från 54 till 63 kronor med upprepat behållråd och handlades upp 1,7 procent till nära 61:50 kronor.

Vidare på rekommendationsfronten har Nordea Markets höjt Fasadgruppen till köp från behåll. Aktien klev upp 2 procent.

Integrum lyfte nära 15 procent till 80:50 kronor. Analysfirman Redeye har inlett uppdragsbevakning av medicinteknikbolaget med ett motiverat basvärde på 122 kronor per aktie.

Även Optifreeze gick starkt med ett lyft på drygt 20 procent. Bolaget, som har en teknik för att bevara smaken i mat vid nedfrysning, har tecknat avtal med Coca-Cola Beverage Company Shanghai om ett samarbete där Coca-Cola ska utvärdera Optifreeze produkt Juicecept för extraktion av kallbryggt grönt te.

Scout Gaming, som levererar olika lösningar till bettingbolag och media, meddelade ett partnerskapsavtal med Razer, ett livsstilsvarumärke för spelare. Scout Gaming var upp 3,5 procent.

Registrerings- och inloggningsaktören Checkin.com uppger att bolagets mjukvara för checkins nu är tillgänglig för över 60 nya varumärken genom integration med Aspire Globals B2B-plattform för Igaming. Aktien steg 2,6 procent.

En stor vinnare var NGM-handlade Africa Resources, som rusade 36 procent efter att bolaget meddelat högre diamanthalter än förväntat i Mpanda.


Graf: OMXS30 tisdagen den 22 juni

image

Källa: Infront



Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?