1515
Annons
AFFÄRSVÄRLDEN: KÖP SCANDI STANDARD OCH INWIDO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Scandi Standard har ett medialt och operativt tungt år bakom sig. Men med ett varningens finger för att "turnaround case" är riskabla tycker Affärsvärlden att kycklingbolagets aktie nu kan vara värd att köpa. Även fönstertillverkaren Inwidos utsikter ser ljusa ut menar tidningen i senaste numret.

Inwidos organiska tillväxt har varit klen sedan noteringen 2014 men förra året tog försäljningen fart. Även marginalerna stärktes trots motvind från stigande material- och transportkostnader. Med en stark balansräkning och fragmenterad marknad ser Affärsvärlden även goda möjligheter att växa via förvärv.

Vind i seglen har däremot inte Scandi Standard. Fjolåret kantades av kritik för misskötsel vid bolagets slakterier och svag operativ utveckling där produktionsstörningar, fågelinfluensa och kostnadsinflation pressade resultaträkningen. Bolaget har heller inte saknat interna problem. För att råda bot på dessa sjösattes ett åtgärdsprogram under hösten och AFV ställer sig frågan om det räcker för att stå emot för bolaget vars aktie halverats det senaste året.

"Mycket dåligt är inprisat i aktien. Visst finns det reella osäkerhetsmoment som exempelvis kostnadsinflation och ny vd, men frågan är om aktien inte är väl pressad nu", skriver tidningens analytiker som med försiktiga antaganden i ett huvudscenario ser en uppsida på dryga 40 procent i aktien.

Säljs den danska "ready to cook"-verksamheten" kan ebitda-marginalen stiga mer än i huvudscenariot och en kursdubbling är i sådant fall inte omöjlig.

"Riktigt så positiva är vi inte här och nu. Huvudscenariot räcker dock för att vi ska känna oss tillräckligt lockade för ett köpråd, med brasklappar för att risken i turnaround-case är hög och bara för uthålliga investerare", heter det.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera