1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 12 OKTOBER

OPINIONSPRESS. Miljöpartiet plågas av låga opinionssiffror. Inför kongressen höjs krav på att staka ut en ny linje och återgå till partiets rötter i form av miljö och klimat. (DI)


REKORDUTSLÄPP I SPÅREN AV ESKALERANDE ENERGIKRIS. Klimatmålen blir svårare att nå med den pågående energikrisen. I både USA och Kina ökar nu användningen av fossila bränslen för att möta bristen på el. Bensin- och dieselpriser kan stiga ytterligare. (SvD)


COLLECTOR GRANSKAS. Konsumentverket inleder en granskning av betalleverantören sedan SvD avslöjat att statliga Apoteket fungerar som inkastare till blancolån. (SvD)


TYSTNADSKULTUR I DET SVENSKA SPELUNDRET. Bakom kulisserna till spelbolaget Paradox finns ett stort missnöje, enligt SvD som har pratat med tidigare och nuvarande anställda som vittnar om trakasserier och tystnadskultur. (SvD)


AKTIEANALYTIKER SPÅR DRAMATISKA VECKOR. Rapportsäsongen för tredje kvartalet inleds i veckan och flera orosmoln syns. Vi har sett peaken för Stockholmsbörsen i år, tror en aktieanalytiker vid Danske Bank. (SvD)


WAHLROOS VILL PRIVATISERA LUFT OCH VATTEN. Finansmannen, som är ordförande i Sampo och tidigare har varit Nordeas ordförande, anser att miljöproblem snarare beror på att luft och vatten inte är prissatta, än på en kris i marknadsekonomin. (DN)


HOTAD SKOG AVVERKAS SNABBT. Tjänstemän larmar om att gamla skogar av en typ som är en av de mest hotade i Europa huggs ned. (DN)


BÖRSEN INTRESSANT ENLIGT INDUSTRIVÄRDEN. Det finns en underliggande potential genom fortsatt låga räntor samt stimulanser, även om de väntas trappas ned. Men man bör förvänta sig att det blir fortsatt volatilt mot bakgrund av inflationsförväntningar och oro för stigande räntor, enligt Industrivärdens vd Helena Stjernholm. (DI)


UPPSAGDA SAS-PILOTER ARGA. Facket anser att flygbolaget försöker runda arbetsgivaransvaret genom att använda inhyrd personal i stället för att återanställa uppsagda piloter som har har återanställningsrätt. (DI)


INSTITUTIONER FLYR HANDELSBANKEN. Tunga svenska ägare inledde hösten med att storsälja aktier i banken, enligt ägardatatjänsten Holdings. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?