1515
FED: SENATOR VILL SE FÖRBUD FÖR FED-CHEFER ATT HANDLA AKTIVT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska senatorn Elizabeth Warren uppmanar regionala Fed-bankerna att sätta regler som hindrar deras chefer från att handla i enskilda aktier. Utspelet följer en serie avslöjanden om att cheferna för Fed i Dallas och Boston aktivt handlat aktier under förra året.

Det rapporterar Wall Street Journal.

"Kontroversen kring Fed-topparnas handel belyser varför det är nödvändigt att förbjuda innehav och handel i enskilda aktier för personer som ska företräda allmänheten", skrev Elizabeth Warren i ett brev till ledarna för de tolv bankerna i Fed-systemet.

Hon föreslår att de inom två månader genomför ett förbud mot handel och inför starka regler kring etiska och finansiella intressekonflikter.

De senaste veckorna har det framkommit att Fed-cheferna i Dallas och Boston, Robert Kaplan och Eric Rosengren, varit aktiva på marknaden under 2020.

Robert Kaplan gjorde ett flertal affärer om över 1 miljon dollar i bland annat Apple, Alibaba och Amazon. Han handlade också i produkter med koppling till räntor och terminer.

Eric Rosengrens affärer var mindre och omfattade bland annat produkter kopplade till bostadsmarknaden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?