HUSQVARNA:OMSÄTTNING KAN MINSKA CA 10% 2KV, SER FÖRBÄTTRING(NY)

(Lägger till: Kommentar finanschef från femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Husqvarnas nettoomsättning under april och maj har minskat med cirka 12 procent, justerat för valutakurseffekter. Om trenden fortsätter förväntas omsättningen att minska med cirka 10 procent för hela det andra kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande om "förbättrade marknadsförhållanden".

"I början av andra kvartalet påverkades gruppens försäljning av länders olika omfattning av nedstängningar och restriktioner. I takt med att åtgärderna gradvis har lättats upp och även drivet av ett ökat intresse för trädgårdssegmentet, speciellt för bevattningsprodukter, förbättras också marknadsförhållandena", skriver bolaget.

Husqvarna Group uppskattar att ungefär 10 procent av sina affärspartners för närvarande är påverkade av restriktioner kopplade till covid-19, vilket kan jämföras med 25 procent vid starten av det andra kvartalet.

"Vi har gott självförtroende efter utvecklingen i maj, och vad vi ser här i juni", säger Husqvarnas finanschef Glen Instone till Nyhetsbyrån Direkt.

I samband med rapporten för det första kvartalet sade vd Henric Andersson till Nyhetsbyrån Direkt att kvartalets försäljning dämpats av skadeskjuten produktions- och leveranskapacitet, men att bolaget stod redo att rampa upp produktionen om efterfrågan kom tillbaka, och enligt finanschefen har det hittills generellt gått bra att leverera.

"Vi kör på ganska höga nivåer i majoriteten av våra anläggningar, så vi har kunnat öka upp för att möta efterfrågan", säger Glen Instone.

På måndagen omkring klockan 10.30 var Husqvarnas aktie upp 0,3 procent jämfört med Stockholmsbörsens breda index som var ner 0,6 procent vid samma tidpunkt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?