ELECTRA: FORTSATT OMSÄTTNINGSTILLVÄXT INOM HEMELEKTRONIK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Electragruppen, som driver butikskedjor för hemelektronik och telekomprodukter, uppger att den "fina" omsättningsutveckling som bolaget informerade om i delårsrapporten efter årets första kvartal fortsätter.

"En summering till och med halva juni påvisar en tillväxttakt på 8 procent jämfört med motsvarande period förra året. Tillväxten drivs av varuområdena IT, Telekom och TV", skriver Electra i ett pressmeddelande.

Utfallet är bättre än vad bolaget hade räknat med.

"Med beaktande av de förutsättningar pandemin ger; att e-handeln växer som en konsekvens av den och all den osäkerhet som sjukdomen medför generellt i samhället, hade vi räknat med att vi skulle få vår beskärda del av osäkerheten i form av en minskad handel. Att istället kunna kommunicera en ökande tillväxt känns mycket bra", säger Anneli Sjöstedt som är vd för Electra.

"Vi ser att våra e-handelskunder har en god efterfrågan och är samtidigt mycket nöjda med att våra kedjekoncept visar en omsättningsökning trots att antalet fysiska besök i butikerna är lägre", fortsätter hon.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?