Annons
ERICSSON: AKTIEN STIGER DAGEN EFTER ANALYTIKERMÖTE MED FC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Telekombolaget Ericsson fanns bland vinnarna på Stockholmsbörsen i den tidiga handeln på onsdagen, dagen efter att bolagets finanschef Carl Mellander hållit en uppdatering för analytiker.

Enligt Kepler Cheuvreux var feedbacken från uppdateringen "ganska oinspirerande".

"Även om Ericsson fortfarande ser gynnsamma underliggande trender för de kommande kvartalen (särskilt i USA, Indien och Europa) är vi rädda för att 5G-cykeln kan nå sin topp 2022, samtidigt som ledningen fortsätter att arbeta hårt för att skydda marginalerna i en inflationsdrivande miljö", skriver analysfirman i en kommentar.

Kepler Cheuvreux bedömer att Ericssons marginaler bör förbli under press under de kommande kvartalen och påpekar också att den slutliga utgången av korruptionsfallet i Irak är fortsatt osäkert.

Analysfirman upprepar rekommendationen behåll och riktkursen 80 kronor för Ericsson.

Ericssonaktien gick bäst i OMXS30-indexet i onsdagens öppningshandel och vid 9.45-tiden var Ericsson upp 2,6 procent till 80:12 kronor. Konkurrenten Nokia hade samtidigt stigit 1,4 procent medan OMXS30 var ned närmare 0,2 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera