1515
Annons
BÖRSEN: MINDRE RÖRELSER ATT VÄNTA TIDIGT PÅ DYMMELONSDAGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en lugn inledning på dymmelonsdagen. Rapportsäsongen är i sin linda, men på onsdagsmorgonen kom bland annat Atrium Ljungberg och Örseund med sina rapporter.

USA-börserna stängde strax under oförändrade nivåer på tisdagen efter en svängig handelsdag. Efter att marknaden successivt smälte tisdagens inflationsrapport stängde börserna på minus. Det breda S&P 500 indexet tappade 1,3 procent från tidpunkten från Stockholmsbörsens stängning fram till USA-börsernas stängning klockan 22.00 svensk tid.

Asienbörserna utvecklades blandat under onsdagsmorgonen, även om tendensen var positiv på många håll. Medan Tokyobörsen ångade på uppåt var indexrörelserna i Kina mer avvaktande.

Strax före klockan halv nio indikerade terminshandeln ute på de ledande Europabörserna en oregelbunden start. Terminen för Parisbörsen var upp med 0,2 procent medan terminen för Frankfurtbörsen pekade ned 0,2 procent. Förhandeln hos IG för Stockholmsbörsen var då i det närmaste oförändrad.

Omsorgsbolaget Attendo stoppas på hemtjänstmarknaden i Uppsala efter anklagelser om systematiskt fusk. Stoppet som gäller från och med den 30 april innebär en förlust på drygt 90 miljoner kronor per år.

Missnöjet med SKF:s ledning med Rickard Gustafson pyr i samband med omstöpningen av bolaget, erfar Dagens industri. Ambitionen om att dubbla bolagets omsättning med höjd lönsamhet till år 2030 tycks vara ett digert arbete, enligt tidningen.

Rapportsäsongen ligger i faggorna. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som är tidigt ute med att lägga fram sina siffror, redovisade ett förvaltningsresultat ungefär i linje med förväntningarna. Utfallet landade på 281 miljoner kronor medan konsensus från Infronts sammanställning låg på 286 miljoner kronor. Hyresaktiviteten är högre än på länge enligt bolagets vd Annica Ånäs.

På samma tema presenterade investmentbolaget Öresund en rapport som bjöd på ett substansvärde vid utgången av det första kvartalet på 122 kronor per aktie, motsvarande en nedgång om nästan 17 procent i kvartalet.

Hoist Finance har ingått ett avtal med Lowell om att avyttra sitt brittiska dotterbolag inom kredithanteringsverksamhet och portföljer av icke-säkerställda förfallna fordringar. Värdet på transaktionen ligger på cirka 4,5 miljarder kronor med en nettovinst på transaktionen före skatt om cirka 140 miljoner kronor.

Efter tisdagens stängning gav Zordix besked om en kvittningsemission av drygt 2,38 miljoner aktier riktad till säljarna av Just For Games. Tilläggsköpeskillingen i affären, baserad på ebitda-resultatet för 2021, har fastställts till runt 47 miljoner kronor.

Credit Suisse har sänkt sin rekommendation för Alfa Laval till underperform från neutral. Riktkursen är 270 kronor.

DNB Markets höjer riktkursen för Stora Enso till 23 euro från 21 euro. Rekommendationen köp upprepas.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?