Annons
NEW YORK: TERMINER UPP, TESLA OCH FLYGBOLAG VÄNTAS LYFTA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börsterminerna steg och pekade mot en positiv öppning på torsdagseftermiddagen. Bolagsrapporter har fortsatt att strömma in och fokus riktades även mot ett kommande policytal från Federal Reserve-chefen Jerome Powell.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex gått upp 0,7 procent. Terminen för S&P 500 steg 0,9 procent och Nasdaq 100-terminen var upp 1,3 procent.

På onsdagen utvecklades USA-börserna blandat och det breda indexet S&P 500 stängde till slut 0,1 procent ned. Även i Asien var tendensen mixad på torsdagsmorgonen med uppgång i Tokyo och nedgång i Hongkong, medan de stora Europabörserna under torsdagen har stärkts över hela linjen.

Teslas rapport på onsdagskvällen fick ett närmast översvallande mottagande. Bolaget överträffande förväntningarna för såväl intäkter som resultat och redovisade en fordonsmarginal på rekordhöga 32,9 procent, och i den amerikanska förhandeln var aktien upp 9,6 procent till 1.071 dollar.

Även flygbolaget United Airlines steg kraftigt i förhandeln, plus 9 procent, efter att ha förutspått en vändning till vinst under 2022. Bokningarna har ökat och passagerarna har dessutom visat sig villiga att betala mer än tidigare för biljetterna. Även rivalen American Airlines avancerade, med 12 procent, efter att ha rapporterat en mindre förlust än väntat för det gångna kvartalet och förutspått vinst för innevarande kvartal.

AT&T:s rapport var något starkare än väntat och teleoperatören redovisade en ökning av mobilintäkterna. Aktien var upp 1 procent före öppning.

Netflix har fortsatt stått i fokus efter sin rapport tidigare i veckan och även andra bolag inom strömmat innehåll har drabbats då investerare fruktar att den stigande inflationen ska få kunderna att hålla hårdare i plånböckerna. Inför öppning på torsdagen var Netflix ned 3,5 procent, medan Disney hämtade sig och steg 1,5 procent.

"Det fortsätter att vara en ganska tudelad marknad. Vissa av de mer defensiva, värdeorienterade bolagen har bra avkastning. I motsats till det har några av de mer tillväxtinriktade tekniknamnen det tufft", sade Dave Grecsek, strategi- och analyschef vid kapitalförvaltaren Aspiriant, till CNBC.

Kontorsutrustningsbolaget Xerox föll 19 procent i förhandeln. Den stigande inflationen och störningar i leveranser angavs som skäl till att bolagets kvartalsrapport innehöll en något mindre vinst än förväntat.

Onlinebilhandlaren Carvana gjorde en större förlust än befarat under det gångna kvartalet och bolagets försäljning krympte för första gången på kvartalsbasis. Aktien sjönk 6 procent före öppning.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,68%
Terminen för S&P 500 +0,89%
Terminen för Nasdaq 100 +1,25%
2-åriga USA-räntan +0,0442 till 2,6237%
10-åriga USA-räntan +0,0157 till 2,8535%
Olja, US WTI +0,82% till 103:03 dollar/fat
Olja, Brent +0,96% till 107:82 dollar/fat
EUR/USD +0,0040 till 1:0889

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera