1515
BÖRSEN: ONCOPEPTIDES FALLER EFTER FDA-BESKED, OMXS30 -0,6%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde torsdagshandeln på den undre sidan av nollstrecket, med relativt stora nyhetsdrivande kursrörelser i enskilda aktier.

Storbolagsindexet OMXS30 var vid klockan 09.35 ned 0,6 procent. Aktier för 2,6 miljarder kronor hade omsatts då.

Läkemedelsbolaget Oncopeptides meddelade att de uppdaterade resultaten för fas 3-studien Ocean medför att den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, har begärt att rekryteringen till alla kliniska studier med melflufen tillfälligt stoppas.

"Baserat på de stora observerade skillnaderna i totalöverlevnad i fördefinierade subgrupper, har FDA begärt att rekryteringen till alla kliniska studier med melflufen tillfälligt stoppas i väntan på ytterligare analyser", skrev Oncopeptides.

Oncopeptides rasade 16 procent. Aktien har tappat strax över 50 procent sedan årsskiftet.

Åt andra hållet gick Betsson med en kursuppgång på 6,6 procent efter att ha meddelat en stark resultatutveckling under andra kvartalet. Rörelseresultatet väntas uppgå till 375-385 miljoner kronor under det andra kvartalet och intäkterna väntas hamna i intervallet 1.735-1.755 miljoner kronor. Enligt Infronts senaste konsensusuppdatering, från i början av maj, ligger förväntningarna på ett rörelseresultat om 302 miljoner kronor och intäkter på 1.731 miljoner kronor.

Desenio, som säljer väggkonst på nätet, meddelade preliminära siffror för det andra kvartalet, där omsättningen ökade, men den justerade ebita-marginalen mer än halverades. Bolaget uppdaterade även sina mål för 2021 och siktar på en försäljningsökning om 15-25 procent samtidigt som målet för ovan nämnda marginal sätts till omkring 20 procent för helåret.

Marknaden uppskattade inte nyheten och handlade ned aktien hela 30 procent.

På rekommendationsfronten har SEB Equities sänkt rekommendationerna för både Ica och Axfood till sälj från tidigare behåll. Riktkursen för Ica sänktes från 360 till 410 kronor, medan Axfoods riktkurs var oförändrad på 210. Aktierna stängde på 413:60 respektive 245:90 kronor på onsdagen.

Ica och Axfood föll 3,7 respektive 3,5 procent till kurserna 398:30 och 237:20 kronor.

Goodbye Kansas Group offentliggjorde ett nytt kostnadsoptimeringsprogram samt avsikten att genomföra en företrädesemission om cirka 100 miljoner kronor. Aktien backade 7,5 procent.

Graf: OMXS30 torsdagen den 8 juliimageBildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?