Annons
Stillfront: Inför Q4-rapporten
Vi upprepar rekommendationen Behåll och sänker riktkursen till 20 SEK (24).

Vi sänker vår riktkurs från 24 till 20 SEK och upprepar Behåll. Vi sänker justerat ebit med 1-4 procent för åren 2022-2023 för att återspegla en tuffare operativ miljö, vilket lyfts fram av den senaste tidens vinstvarningar i sektorn. Vi förväntar oss att Stillfront har bibehållit den organiska tillväxten under fjärde kvartalet, men att ökningen av användarförvärv har en dämpande effekt på lönsamheten. Sektorn handlas förvisso till låga multiplar men vi ser mer attraktiva investeringsalternativ. Kapitalmarknadsdagen kan möjligen ge mer kött på benen för att höja sentimentet

.

Vi prognostiserar med 1 864 miljoner kronor i intäkter och 524 miljoner kronor i justerad ebit, vilket motsvarar en marginal på 28,1 procent, en nedgång med 90 baspunkter i kvartalstakt på grund av säsongsmässig ökning av kostnaderna för användarförvärv. Vi prognostiserar med en organisk tillväxt på 3 procent i årstakt, eller en total tillväxt på 29 procent i årstakt. Vi ligger 2 procent under respektive 3 procent under Infronts konsensusmedian gällande q4-intäkter samt justerad ebit.


Stillfront kommer att hålla en kapitalmarknadsdag på eftermiddagen på rapportdagen. Vi ser nya finansiella mål som troliga, eftersom vi anser att intäktsmålet på 10 miljarder SEK för 2023 och målet om en justerad ebit-marginal på 35 procent inte verkar realistiskt. En omvärdering av kontraktsprovision kan komma under fjärde kvartalet, i enlighet med estimatsänkningar och försvagade utsikter, vilket skulle kunna vara positivt för aktien eftersom det skulle säkerställa kassaflöde för att sänka skuldandelen och eller göra affärer samt återköp av aktier.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera