Annons
SPOTIFY: HANDLAS NED MED 8% EFTER NETFLIX ABONNEMANGSMINSKNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ljudströmningstjänsten Spotifys aktie handlades ned med omkring 8 procent från start när den amerikanska börshandeln öppnade på onsdagen. En tänkbar anledning var tisdagskvällens delårsrapport från film- och tv-strömningstjänsten Netflix, som ledde till att aktien rasade med över 30 procent i inledningen.

Den stora plumpen i Netflix-rapporten var att bolaget tappat cirka 200.000 abonnenter under årets första kvartal, vilket innebär slutet på en tio år lång uppgångstrend.

Dessutom spådde bolaget en minskning med 2 miljoner abonnenter inför det andra kvartalet. Enligt Netflix beror det på mättnad på de största marknaderna i kombination med ökad konkurrens från mer traditionella mediehus.

Flera analyshus har sänkt sin rekommendation för aktien efter rapporten. En tänkbart bidragande orsak till sviktande förtroende för streamingbolagen tros bland analytikerna vara att många väntar sig att konsumenter kommer att dra åt svångremmen som en konsekvens av den hastigt stigande inflationen.

En sådan effekt skulle också kunna drabba Spotify, vars prenumerationstjänst till stor del liknar den övriga sektorns, även om det samtidigt finns en stor del av intäkterna från gratisanvändare som i stället bidrar med intäkter via den annonsförsäljning som dessa möjliggör.

Bland övriga streamingrelaterade bolag som drogs med fanns Disney, som sjönk 4,6 procent. Warner Bros Discovery, som äger HBO Max, backade drygt 5 procent.

På Stockholmsbörsen sjönk också Nent, som äger Viaplay, med cirka 8 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera