Annons
TWITTER: ALLT FLER TVIVLAR PÅ BUDET FRÅN ELON MUSK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teslagrundaren Elon Musk planer på att köpa mikrobloggen Twitter ser just nu inte särskilt lovande ut – i alla fall inte för bolagets aktieägare.

Det skriver Barron's.

Aktieägarnas röstning om budet, tänkt att hållas inom de kommande veckorna, skulle i praktiken kunna sätta stopp för Elon Musks planer. Och om han själv skulle vilja dra sig ur affären, vore det taktiskt klokt att göra det före omröstningen.

Wedbush analytiker Daniel Ives ser tre möjliga utfall. Det första är att affären går igenom vid det föreslagna priset 54 dollar per aktie. Detta är enligt Daniel Ives det minst troliga alternativet, mindre än 5 procents sannolikhet.

Mer troligt är en affär med ett pris på mellan 42-45 dollar per aktie, vilket Daniel Ives ger omkring 60 procents sannolikhet för att inträffa. Det tredje alternativet, med 35 procent sannolikhet, är att Elon Musk helt enkelt ändrar sig och drar sig ur.

Personer som är bekanta med Elon Musk och hans sätt att tänka säger att han kan komma att dra sig ur med motiveringen att den information han fått från Twitter beträffande så kallade botar (falska användare) inte visat sig tillräcklig, uppger Washington Post. Denna oro var tillräcklig för att sänka Twitter med omkring 4 procent i fredagens amerikanska förhandel.

Det största orosmolnet för många är Elon Musk rådande tystnad på den aktuella plattformen, Twitter, menar Barron's. Jämfört med hur besatt han tycktes vara av att twittra för bara några veckor sedan betraktades detta av vissa som ett tecken på att han tappat aptiten på tjänsten. Elon Musk har dock återupptagit sin aktivitet på Twitter. Efter att det varit tyst i kanalen sedan den 21 juni började inlägg åter synas den 2 juli.

Om Elon Musk skulle dra tillbaka sitt bud väntar enligt Barron's en utdragen domstolsstrid, inte bara om den så kallade "break up"-avgiften utan om hela det till 44 miljarder dollar värderade utköpsbudet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera