1515
Annons
SPAGO NANOMEDICAL: SPAGOPIX PRIMÄRT OBJEKT FÖR EV PARTNER - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-bolaget Spago Nanomedical kommer primärt att fokusera på kontrastmedelskandidaten Spagopix vid MR-behandlingar för tumördiagnostik i bolagets arbete som ska leda fram till ett eventuellt partnerskapsavtal.

"Spagopix är naturligtvis det primära objektet i den här processen, men det är precis som du säger att vissa av de här bolagen som kan vara intresserade av det här fältet kan mycket väl också vara intresserade av Tumorad. Nu tror jag att Tumorad är i ett litet för tidigt skede för att kunna tilldra sig den typen av uppmärksamhet. Men det är i och för sig också så att vi är öppna för alla möjligheter på det här området", sade Spago Nanomedicals vd Mats Hansen under frågestunden av torsdagens presentation vid Erik Pensers Life Science-dag.

Läkemedelskandidaten Tumorad utvecklas som en ny typ av radionuklidterapi för behandling av cancer, där tumörer strålas lokalt inuti kroppen. I november i år meddelade Spago Nanomedical att de ingått ett avtal med kontraktsforskningsbolaget Cmed Group för utvecklingen av den första kliniska studien med Tumorad.

Under frågestunden fick även Mats Hansen besvara på hur de ser på konkurrensen mot Spagopix. Inom MR-diagnostik är dagens befintliga kontrastmedel inte tillräckligt bra för tumördiagnostik enligt Mats Hansen. I ett bredare perspektiv nämner däremot Spagos vd andra bildtekniker och specifikt då positronemissionstomografi (PET). Han påtalar då att PET-tekniken är mycket dyrare än bilddiagnostisering MR-teknologin.

"Vi tror att det finns behov för ett tumörselektivt MR-kontrastmedel i dag och att det kommer att stå sig väldigt bra i den flora av andra typer av tekniker som det finns på marknaden", säger Mats Hansen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?