1515
MAHA ENERGY: FÖRSENING TIE-4, KAN PÅVERKA PRODUKTIONSPROGNOS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Maha Energy meddelar försening i färdigställandet av Tie-4 och det kan påverka tidigare uppskattad årlig snittproduktion.

Det framgår av ett pressmeddelande sent på onsdagskvällen.

"Som meddelades i början av juli var produktionsvolymen under andra kvartalet lägre än planerat på grund av tillfälliga produktionsavbrott på Tie-fältet. Vid denna tidpunkt bedömde vi att vi skulle uppnå den tidigare uppskattade årliga snittproduktionen eftersom vi räknade med tillkommande produktion från Tie-4 och Illinois Basin (IB). Med nuvarande förseningar i färdigställandet av Tie-4 uppskattar vi att den genomsnittliga årliga produktionstakten för 2021 kommer att ligga på, eller något under, nedre delen av den tidigare prognosen", säger Jonas Lindvall, vd för Maha Energy.

Under borrandet av 8-1/2-tums hålet på Tie-4 gick borrsträngen av, vilket resulterade i att nedre delen av hålet måste borras om. Färdigställandet av Tie-4 försenas nu och beräknas vara klar i slutet av oktober. Nuvarande borrdjup är 1.568 meter och omborrningen har redan påbörjats.

Den genomsnittliga årliga produktionstakten uppgår per i dag till 3.550 fat oljeekvivalenter per dag (boepd) och per den 14 september var den dagliga företagsproduktionen 4.150 boepd. Den utgående produktionsvolymen för 2021 uppskattas till 5.000 – 5.500 boepd.

"Före incidenten gick borrningen enligt plan och med tanke på de vanligtvis utmärkta reservoarkvaliten i den övre reservoaren är jag mycket förväntansfull på att se vad Tie-4 kommer att producera. Med över 500 meter av planerad reservoarexponering kan vi förvänta oss höga produktionsvolymer", skriver vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?