1515
Annons
ARLA PLAST: RESULTATET EFTER SKATT BLEV 9,4 MLN KR 2 KV (18,6)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Arla Plast redovisar ett resultat efter skatt på 9,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (18,6). Resultatet per aktie uppgick till 0:45 kronor (0:88).

Rörelseresultatet blev 13,5 miljoner kronor (23,7) och rörelsemarginalen var 5,0 procent (9,6).

Nettoomsättningen uppgick till 267 miljoner kronor (246). Försäljningstillväxten var 8 procent och organisk tillväxt uppgick till 5 procent.

"Den höga prisbilden och allmänna konjunkturen har en stark inverkan och skapar en osäkerhet på marknaden. Kortsiktigt har högre fraktpriser och högre kostnader för energi påverkat vår kostnadsstruktur negativt", skriver vd Christian Krichau i rapporten.

Bolaget uppfattar att volymerna fortsätter att sjunka för hela branschen i Europa men att det bibehåller sin marknadsposition.

"Volymnedgången beror till stor del på att efterfrågan på pandemirelaterade barriärprodukter har avtagit samtidigt som applikationsområden såsom till resebranschen och fordonsindustrin inte har återhämtat sig fullt ut", skriver vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera