1515
NISSAN: DEMENTERAR UPPGIFTER OM APPLE-BILTILLVERKNING - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den japanska fordonstillverkaren Nissan dementerar att det är på väg att ingås något avtal om bilutveckling tillsammans med Apple, uppger talespersoner för Reuters efter att uppgifter börjat florera om ett samarbete.

Det var Financial Times som på måndagen rapporterade att Apple stött på mot Nissan i fråga om ett samarbete som skulle mynna ut i att det japanska bolaget stod för monteringen av Apples kommande bilmodell. Samtalen mellan parterna avancerade dock aldrig till högsta nivå, enligt tidningen.

"Vi för inga diskussioner med Apple. Nissan är dock alltid öppna för samarbeten och partnerskap för att accelerera den omstrukturering som pågår i industrin", skriver Nissan.

Tidigare har det rapporterats att Hyundai-ägda Kia varit på väg att teckna avtal för att bistå Apple i tillverkning, något som också bidrog till en häftig uppvärdering av Hyundais och Kias aktier. Även dessa uppgifter har undan för undan tonats ned och till sist avfärdades ett möjligt samarbete helt.

I sydkoreanska Hyundai-Kias fall ska förhandlingarna ha stannat av på grund av att bolaget inte vill riskera att uppfattas som en kontraktstillverkare utan egen tillveckning.

Nissans aktie handlades ned på en annars positiv börs på måndagen. Aktien stängde omkring 3 procent lägre efter uttalandena.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?