1515
Annons
BIOMETRI: SAMSUNG OCH MASTERCARD TAR FRAM BIOMETRISKT KORT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Samsung och Mastercard ska tillsammans ta fram ett biometriskt kort med inbyggd fingeravtrycksläsare. Kortet ska börja användas i Sydkorea i slutet av innevarande år, enligt ett pressmeddelande.

Mastercard, Samsung Card och Samsung Electronics enhet System LSI Business har skrivit under en avsiktsförklaring om att utveckla kortet, som kommer att ha ett nytt chipset från System LSI Business och ska kunna användas för att auktorisera transaktioner i betalningsterminaler.

Målet är enligt företagen att möjliggöra snabbare och säkrare kontaktlösa betalningar, där ingen ytterligare säkerhet i form av pin-kod krävs.

Introduktionen av det nya kortet kommer att ske i Sydkorea, där planen är att införa det senare i år. Adoptionen av tekniken kommer enligt Samsung Card att ske stegvis, med början inom kreditkort registrerade på företag då dessa mer frekvent har internationella transaktioner.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?