1515
BÖRSEN: VÄNTAS INLEDA NED, BETSSON KOMMIT MED UPPDATERING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna något ned på torsdagen, efter onsdagens starka uppgång. I nyhetsflödet har både Betsson och Oncopeptides kommit med uppdateringar kring resultatet respektive Ocean-studien.

Storbolagsindexet OMXS30 spås, enligt IG Markets, att inleda handeln ned 0,2 procent. Ute i Europa gick Tyskland mot en något sämre öppning på 0,3 procent ned. Även i Asien noterades det breda nedgångar.

Betsson meddelade att en hög sportboksmarginal, hög kundaktivitet i kombination med stora idrottsevenemang samt en fördelaktig produktmix har lett till ett starkt rörelseresultat under det andra kvartalet 2021.

Rörelseresultatet väntas uppgå till 375-385 miljoner kronor under det andra kvartalet och intäkterna väntas hamna i intervallet 1.735-1.755 miljoner kronor. Enligt Infronts senaste konsensusuppdatering, från i början av maj, ligger förväntningarna på ett rörelseresultat om 302 miljoner kronor och intäkter på 1.731 miljoner kronor.

Läkemedelsbolaget Oncopeptides meddelade att de uppdaterade resultaten för fas 3-studien Ocean medför att den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, har begärt att rekryteringen till alla kliniska studier med melflufen tillfälligt stoppas.

"Baserat på de stora observerade skillnaderna i totalöverlevnad i fördefinierade subgrupper, har FDA begärt att rekryteringen till alla kliniska studier med melflufen tillfälligt stoppas i väntan på ytterligare analyser", skrev Oncopeptides.

Desenio, som säljer väggkonst på nätet, hade preliminärt en omsättning på 268 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021. För det förra årets andra kvartal landade omsättningen på 253 miljoner kronor.

Den preliminära justerade ebita-marginalen uppgick till 11-12 procent för perioden, mot 30 procent för motsvarande period i fjol.

Desenio uppdaterar även sina mål för 2021 och siktar på en försäljningsökning om 15-25 procent samtidigt som målet för den justerade ebita-marginalen sätts till omkring 20 procent för helåret.

Angående rekommendationerna har SEB Equities sänkt rekommendationerna för både Ica och Axfood till sälj från tidigare behåll. Riktkursen för Ica sänktes från 360 till 410 kronor, medan Axfoods riktkurs var oförändrad på 210. Aktierna stängde på 413:60 respektive 245:90 kronor på onsdagen.

Goodbye Kansas Group offentliggjorde ett nytt kostnadsoptimeringsprogram samt avsikten att genomföra en företrädesemission om cirka 100 miljoner kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?