MAVSHACK: ÖKADE INTÄKTER, MINSKAD FÖRLUST 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mavshack redovisar att rörelsens intäkter uppgick till 11,9 miljoner kronor under det första kvartalet 2020, upp från 4,2 miljoner kronor mot samma period förra året.

Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner kronor (-3,1).

Omsättningen för Mavshacks streamingtjänster (B2C) uppgick till cirka 2,5 miljoner kronor (1,6).

Omsättningen för Mavshacks B2B-del var cirka 7,5 miljoner kronor (2,4) MSEK. Det ska noteras att Your IT och Recapture IT förvärvats under andra kvartalet förra året och ingår inte i jämförelsen med föregående period, heter det.

"Vi ser en värld som mer eller mindre är nedstängd. I Sverige har Mavshacks verksamheter fortlöpt utan någon större dramatik … Vi ser ökade krav på digitalisering för företag med anledning av pågående pandemi och det är såklart gynnsamt för Mavshacks verksamhet", skriver bolagets vd Tommy Carlstedt i delårsrapporten.

För verksamheterna i Indien och Filippinerna är situationen helt annorlunda än i Sverige. Personal i Filippinerna har fortfarande inte möjlighet att ta sig till kontoret, vilket påverkar Mavshacks resultat negativt med cirka 750.000 kronor under första kvartalet.

"Bland annat har vi inte haft möjlighet att fortsätta med översättnings- och textningsarbete av program för bland annat National Geographic. Vi har även upplevt driftstörningar i såväl vår live-streaming som störningar i leveranser från mjukvaruutvecklingen under kvartalet som direkt konsekvens av att våra kollegor inte haft möjlighet att vara fysiskt närvarande på kontoren", skriver vd.

Mavshack befinner sig i due diligence-fas med förvärvet av Partner54 i Karlstad. Syftet med förvärvet är tillväxt inom B2B . I samband med förvärvet av Partner54 har Mavshack även påbörjat en konsolidering av bolagets B2B-dotterbolag där all personal och försäljning samlas i YourIT.

"Vi bedömer att omstruktureringen kommer att kunna spara upp till en miljon kronor om året i minskad administration", skriver Tommy Carlstedt

"Under året kommer vi se ytterligare omsättningsökning, både genom förvärv samt ökad försäljning inom Mavshack för såväl B2C som B2B. Genom tillväxt har jag en förväntan på att kostnadsökningarna kommer plana ut över tid när Mavshack blir en allt större enhet", avslutar vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?