1515
KARO PHARMA: UPPRÄTTHÖLL POSITIVA UTVECKLINGEN 3 KV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Karo Pharma upprätthöll i tredje kvartalet den positiva utvecklingen från föregående kvartal och nådde en organisk tillväxt på 13 procent.

Det konstaterar vd Christoffer Lorenzen i delårsrapporten.

"Tillväxten i tredje kvartalet drevs av de norska, danska och västeuropeiska verksamheterna och vi noterar att effekterna av C19-pandemin avtar, vilket är fördelaktigt för Karos varumärken. Främst innebär detta ökad trafik i butiker som ger en positiv effekt över hela produktportföljen, men även ökad social aktivitet i samhället, vilket driver behovet av behandling inom bland annat kategorierna Intimvård och Smärta & Förkylning", kommenterar vd.

Han pekar på att Karo Pharmas tydliga fokus från tredje kvartalet och framåt är att driva organisk tillväxt. Bolaget kommer under kommande kvartal att investera mer i reklam och marknadsföring, med särskild tonvikt på sina tillväxtvarumärken och på digitala/e-handelskanaler.

"Dessutom fortsätter vi att utforska möjligheter att förvärva varumärken och portföljer som kan förstärka profilen för vår verksamhet", skriver specialistläkemedelsbolagets vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?